HTML

AnimeArt

Egy blog a japán vizuális kultúra rajongóinak, főleg saját tartalommal: Anime Music Video, novella, fanart, soundtrack-ajánlók. A csapat animeblogja az Animecomment.

Friss topikok

  • public hikikomori: Nagyon durva... bocs, nehezen tudok mit mondani... meggyőző... (2008.03.21. 10:03) Samurai Champloo - Obokuri Eeremui
  • : Az animemusicvideos az az oldal, amin nem elhanyagolható angoltudásommal sem tudtam kiigazodni. (2008.03.15. 19:31) 2008 legjobbjai
  • : wow, ez mi kapcsán került fel az Indexre? kedvencem: "Én egy perverz alkoholista állat vagyok" XD (2008.03.15. 19:12) Index videó

2008 legjobbjai

2008.03.16. 15:00 :: Khaos

Az anime music videók világa a programok, és a lehetőségek fejlődésével egyre és egyre növekszik, a jobbak egyre jobbak lesznek, és lassan már nem is lehet tudni, hogy mihez kell több tehetség: elkészíteni a filmeket, vagy úgy zenére vágni és ütemezni, ahogy nagyritkán láthatunk néhány profi alkotást.

Ezúttal nem csak beszélek, hanem hoztam is pár videót, hogy lássátok mire gondolunk, amikor azok a szavak csúsznak ki a szánkon, hogy minőségi amv.
Nemrégiben szörfölés közben találtam rá egy igencsak jól működő oldalra, az animemusicvideos.org-ra,ahol úgy tűnik az amv-készítők krémje fellelhető, és a műveik között évente díjakkal döntik el, ki is alkotta a legmaradandóbbat. Minden kategóriában van közönség és úgymond szakmai díjazás is, tehát előfordulhat, hogy ugyanannak a kategóriának két győztese is van.
2008 számos díjazottja közül, a teljesség igénye nélkül válogattam pár nagy sikert aratott, és minél érdekesebb művet. A linkek mentés másként funkcióval azonnal letölthetőek.

Videó: Magic Pad
Készítő: Nostromo_vx
Animealap: válogatott
A pörgős trance ízű zene végig dominál a videón, miközben folytonosan, éles színvilágban, pillanatról pillanatra öszevágott, hihetetlenül vegyes anime-momentumok keltenek olyan hatást, mintha egy hipermodern klub virtuális szobáit látogatnánk végig.
A verseny legjobban teljesítő darabja volt öt díjjal. Egyöntetűen ez az amv használta legjobban a rendelkezésére álló animék garmadát, de a közönség szerint például ez az év videója is. Készítőjét a közönség az év szerkesztőjének nevezte ki.

Videó: daydream
Készítő: ZephyrStar
Animealap: Azumanga Daioh
A videóról már az sokat elmond, hogy melyik anime is adta az alapját. A készítő tökéletesen beleválasztott a zenébe, és saját animációjával olyan kavalkádot alkotott, hogy hirtelen újra éreztem azt a nyomást a fejemben, amitől annak idején töröltem az egész sorozatot egy rész után...
Három díj, közöttük az év videója és a legeredetibb videó cím a bíráktól, míg a készítő a bíráktól kapta meg az év szerkesztője címet. Szerintem ilyen teljesítményhez sárga papír is jár.

Videó: Our Innocence
Készítő: AtomX, Nessephanie
Animealap: Byousoku 5 Centimeter
Egyértelműen az év legerősebb hatású videója, a zeneválasztás egyszerűen tökéletes, a képek és jelenetek kompozíciója már-már művészi.
A videó a bírák szerint a legszentimentálisabb címet is kiérdemelte a mindkét oldalon elnyert romantikus videó címe mellé, míg AtomX, a szerkesztők legsegítőkészebbike volt a közönség szerint.

Videó: Time waits For No One
Készítő: AtomX
Animealap: The Girl Who Leapt Through Time
Egyszerű, és nem sok hozzáadott animációt tartalmazó videó, ami megintcsak megmutatja, hogyan lehet jó zenei alapra tökéletes vágással könnyfakasztó, szívdobbantó videót készíteni.
Az amv a legtökéletesebb karakterbemutatásért kapott a bíráktól díjat.

Videó: Don't Break
Készítő: Ileia
Animealap: Animatrix
A legjobban sikerült akcióvideó ebben az évben rendhagyó, progresszív zenével és sötét színvilággal, lassított felvételekkel operál, amivel egészen az utolsó pillanatig tudja feszíteni az idegeinket, és ott sem tesz mást, csak pajkosan búcsúzik.

Videó: d!gital me
Készítő: CrackTheSky
Animealap: Serial Experiments Lain, Byoukoshu 5 Centimeter
A zene éppenhogy megjelenő motívumai, a jól összepakolt kaotikusnak tűnő pillanatok, a rossz, besötétült tévé hatását keltő kép, és nem utolsó sorban az apró pillanatokra a képbe olvasztott emberi arcok összhatása teszi a videót annyira klasszikusan hátborzongatóvá, hogy nem is lehetett volna más a horror kategória élén.


Az oldalra érdemes regisztrálni, mert a videók nagy részét csak így tudjuk majd letölteni, de ha ilyen szórakozásra vgyunk mindenképpen megéri majd, hiszen több száz hasonló minőségű videót találhatunk az oldalon.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animeart.blog.hu/api/trackback/id/tr95378788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.03.15. 19:31:29

Az animemusicvideos az az oldal, amin nem elhanyagolható angoltudásommal sem tudtam kiigazodni.
süti beállítások módosítása